Jak se nám žije na ranči

8. 7. 2016
Po delší době jsem se dostala k napsání nového příspěvku, protože posledních pár měsíců je pro nás sprint. Už se ale věci pomalu zpomalují, nastávají prázdniny a my si ten náš sen, který si teď žijeme začínáme pěkně užívat. Neznamená to, že je vše hotové, práce je ještě fůra a hlavně té, která se musí stihnout do zimy…ale už si začínáme pomalu uvědomovat, že není jen práce, ale že si tu budeme i užívat.

Nejprve se muselo udělat zázemí pro koně, protože Johanka čekala hříbátko a my jsme chtěli ať ho porodí už DOMA. Takže se vyklízela stodola od krámů, které tu byly snad za 20 let, pak se vyvezlo 4 tuny sutin, bouraly se zdi na vrata, betonovalo se a hlavně jsme stavěli ohrady. Nejnutnější věci se stihly do dubna, převezli jsme koně a za 2 týdny byla na světe naše krásná Rozárka. Teď už jsou jí 2 měsíce a není nic hezčího, než se s takovým plyšákem mazlit, když leží nebo když sama přijde v ohradě. Jeden by za ten den nedělal nic jiného, než by stále chodil do ohrady a povídal si s koňmi.  A to jsme ještě tak postižení, že jim vyndaváme každý bobek, který udělají skoro hned, protože co kdyby si do něj lehli, že:-)) Ve dne jsou totiž teď v létě zalezlí ve stáji a na pastviny chodí až večer a tráví tam celou noc…prostě jak se jim chce…mají volný přístup kam potřebují.

Pastviny už máme 3 na střídání, díky ochotným sousedům, kteří měli louky, které jen sekali, takže jsme se s nimi domluvili na spásání. Není nad spolupráci:-)) Všichni jsou spokojení. Žijeme si tu svůj sen s koníky a jsme moc spokojení. Ještě pár přístřešků na seno, na koně v zimě, nový kotel, zateplit a tak dále…ale to už jsou detaily…hlavně, že tu jsme! Přejeme rozhodně každému, ať se mu plní jeho sny, tak jako nám:-))) 

Napsat komentář